Olivier Deschacht loog over gokje op eigen wedstrijd

© Wikipedia
| Olivier Deschacht (archiefbeeld)

Voetballer Olivier Deschacht gokte wel degelijk op zijn eigen wedstrijden. De voormalige kapitein van RSC Anderlecht nam een loopje met de waarheid toen hij de schuld in de schoenen van zijn broer Xavier schoof.

Dat concludeerde de rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen, die het beroep van Deschacht behandelde tegen een uitspraak van de Kansspelcommissie.

De verdediger van Sporting Lokeren had in juni 2017 van de Kansspelcommissie een ­administratieve boete van 24.000 euro gekregen. Met zijn Unibet-account zou hij online weddenschappen hebben geplaatst op wedstrijden van zijn toenmalige ploeg Anderlecht. Het ging onder meer om een wedstrijd ­tegen Benfica waarin hij zelf op de grasmat stond.

'Leugen van Deschacht'

Maar Deschacht tekende beroep aan en voerde aan dat niet hij, maar zijn broer Xavier de weddenschappen had geplaatst. Hij zou na 2009 ook nooit meer zelf zijn account hebben gebruikt. Maar dat waren leugens, concludeert de rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen.

"Via de Unibet-account op naam van Olivier Deschacht werden gokjes geplaatst op een ogenblik dat Xavier Deschacht zélf aan het voetballen was met zijn ploeg Sint-Niklaas", luidt het vonnis. Ook het argument dat het proces al in de media werd gevoerd, veegde de rechtbank van tafel.

De boete van 24.000 euro wordt zo bevestigd, maar Deschacht kan nog in cassatieberoep gaan. Zijn advocaat Luc Deleu laat alvast weten dat hij die piste onderzoekt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?