| Dat de nieuwe voorzitter Marc Coucke snel orde op zaken wil zetten binnen RSCA, blijkt nu uit een nieuwe ontslagronde.

Ontslagronde Coucke bij RSCA gaat verder met vijf oudgedienden

© BRUZZ
12/05/2018

Opnieuw heeft voorzitter Marc Coucke vijf medewerkers de laan uitgestuurd. Het gaat onder meer om twee medewerkers van de Constant Vanden Stock Foundation. De liefdadigheidsorganisatie van Kiki Vanden Stock zou ook niet meer welkom zijn om de bureaus van de club te gebruiken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Sportief directeur Herman Van Holsbeeck was het eerste slachtoffer van het nieuwe bewind binnen de club. Maar ook advocaat Daniel Spreutels en enkele dagen geleden ook de manager van de vrouwenploeg Robert Steeman werden bedankt voor bewezen diensten.

Dat Coucke snel orde op zaken wil zetten binnen RSCA, blijkt nu uit een nieuwe ontslagronde. Vijf oudere medewerkers, die al sinds jaar en dag aan de club verbonden zijn, worden aan de deur gezet.

Volgens Het Nieuwsblad gaat het over Pierre Leroy (verantwoordelijke voor de autoleasing), Jean-Claude Collignon (infrastructuur), Jean-Pierre Kindermans (verantwoordelijke voor de werkvergunningen, visa’s en rondleidingen in het stadion) en Pierre Desmet en Yvon Verhoeven (medewerkers van de Constant Vanden Stockfoundation, het liefdadigheids­project). Zij hebben allen nog een contract tot 2019, maar dat wil Coucke dus vroeger ontbinden.

Verbouwingsplannen

De Constant Vanden Stouckfoundation, dat gerund wordt door de echtgenoot van Constant Vanden Stock, moet ook een pak zelfstandiger gaan werken. De liefdadigheidsorganisatie zou niet langer gratis gebruik kunnen maken van de kantoorruimte binnen de club. Voorzitter Coucke heeft immers plannen om het stadion te verbouwen. Een receptiezaal voor zo’n 500 personen moet het licht zien om VIP’s beter te ontvangen. Ook de perstribune zou daardoor verhuizen naar de bovenste ring.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Marc Coucke , RSC Anderlecht , Herman Van Holsbeeck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni