Deze zondag is het de 26ste editie van de 20 kilometer van Brussel. Ongeveer 25.000 lopers worden verwacht. En er zullen ook deelnemers zijn van de Brailleliga. Zij lopen om de tewerkstelling voor blinden en slechtzienden een duwtje in de rug te geven.

Een deel van het parcours wordt autovrij gemaakt, en vanaf 's ochtends is parkeren op het hele parcours verboden. Om 15 uur wordt de start gegeven en de laatste deelnemers zouden om 19 uur aankomen. Vanaf dan is het parcours weer open voor het autoverkeer. Deelnemers krijgen de raad om met het openbaar vervoer naar de start in het Jubelpark te gaan.

De deelnemers van de Brailleliga lopen de 20 kilometer om de tewerkstelling voor blinden en slechtzienden een duwtje in de rug te geven. Guido Serpieters van de Brailleliga: "Er zijn ongelofelijk veel nieuwe technologische hulpmiddelen die de blinden en slechtzienden in staat stellen om mee te draaien in het arbeidsproces. Wij willen werkgevers en het grote publiek daar attent op maken. Wie kan gaan werken, kan zich ook integreren in de gewone maatschappij."

Zondag gaat ook de week van de Brailleliga van start. Tot 4 juni focust de liga op het professionele leven van blinden en slechtzienden. Er wordt een driedaagse tentoonstelling van technische hulpmiddelen georganiseerd. Beeldschermloepen, braille-leesregels, spraakweergave en ander nieuw materiaal wordt er gedemonstreerd.

:: Brailleliga, Engelandstraat 57, 1060 Sint-Gillis, 02-533.33.24. Gratis expositie van 2 tot en met 4 juni, van 11 tot 16.30 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni