Ook FDF boos op Anciaux over Voetballiga

© FM Brussel
01/07/2008
Het Franstalige FDF roept de Brusselse voetbalclubs RSC Anderlecht, Union Saint-Gilloise en FC Brussels op om niet in de Vlaamse Voetballiga te stappen. Volgens de partij heeft de bevoegde minister Anciaux er bewust voor gekozen om de oprichting van de Voetballiga aan te kondigen in een communautair gespannen periode.

Dit weekend bereikten de Belgische Voetbalbond en de Vlaamse minister van Sport Bert Anciaux (Vl.Pro) een overeenkomst over een Vlaamse en Franstalige voetballiga. Daardoor moeten clubs nu al beslissen of ze zich inschrijven als Nederlandstalige of Frantsalige club. Indien ze lid worden van de Vlaamse Voetballiga, kunnen ze rekenen op financiële steun.

Het FDF vindt dat niet kunnen in een communautair gespannen periode en vraagt de Brusselse en Franse Gemeenschapsregering nu om de inspanningen op het vlak van sportbeleid op te drijven.

Gisteren liet ook Brussels staatssecretaris Emir Kir (PS) zich sceptisch uit over de manier waarop Anciaux dit alles heeft gecommuniceerd. Volgens hem kan het niet dat Brusselse clubs kleur moeten bekennen door te kiezen voor de Vlaamse of Franstalige liga.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni