| Youssef Boughanem, viervoudig kampioen thaiboksen.

Ook Franse Gemeenschap schort indoor contactsporten op

© Belga
13/10/2020

De Franse Gemeenschap schort vanaf donderdag alle indoor contactsporten voor +12-jarigen voor drie weken op. Dat heeft Valérie Glatigny, minister van Sport in de Franse gemeenschapsregering, dinsdag bekendgemaakt.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) besliste eerder al dat d​​​​​e sportsector vanaf woensdag 14 oktober overschakelt naar code oranje. Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden wordt.

De verstrengde maatregelen worden na de herfstvakantie opnieuw geëvalueerd. “Dat kan ook een motivatie zijn om de verstrengingen nu goed op te volgen”, zei Weyts eerder vandaag. “We kunnen opnieuw versoepelen, als we er eerst in slagen om de cijfers opnieuw terug te dringen”.

De Waalse minister van Sport, Valérie Glatigny (MR), heeft later op dinsdag samen met de sportfederaties, gouverneurs van alle Franstalige provincies en virologen ook beslist om zaalsporten tijdelijk stil te leggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, contactsporten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni