Brussels Urban Acrobatic Academy

Ook u kunt sportleraar worden

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
09/04/2014

Zou u graag sportlessen geven, maar mist u de nodige basiskennis? Dan moet u volgende week zeker de opleidingsdriedaagse van Buurtsport Brussel bijwonen, dat hiervoor samenwerkt met de sportdienst van de VGC.

“Dankzij die samenwerking is het evenement dit jaar terug wat groter,” vertelt Katia Honée van Buurtsport Brussel. “We kunnen tot 140 deelnemers ontvangen, al zouden we al blij zijn indien we net als vorig jaar 60 mensen mogen verwelkomen. Je moet er toch rekening mee houden dat we de afgelopen jaren heel wat jongeren hebben gevormd, waardoor we steeds moeten zoeken naar nieuwe geïnteresseerden.”

Het sportcomplex van de Vrije Universiteit Brussel ontvangt de opleidingsdriedaagse op 16, 17 en 18 april (dagelijks van 9 uur tot 16 uur). Iedereen is welkom, zolang u maar zestien jaar of ouder bent. De deelnemers krijgen de keuze uit zeven sporten: atletiek, gymnastiek, peutergym, voetbal, basketbal, boksen en jiujitsu.

“Eerst wordt de basiskennis bijgeschaafd. De deelnemers leren er hoe je lesfiches opmaakt, hoe je met bepaalde doelgroepen omgaat, etc. Daarnaast is er ook een sportspecifieke opleiding waarbij de deelnemers de nodige bagage meekrijgen over de sport die ze hebben gekozen. Dat wordt aangeleerd door trainers van onze sportclubs. Er kan maar één sport gekozen worden, want meerdere sporten zou niet lukken op zo’n korte tijdspanne.”

Iedereen welkom
Na twee dagen theorie wordt het aangeleerde in de praktijk omgezet. De groepen worden door elkaar gehaald en de deelnemers moeten uitvoeren wat ze hebben geleerd. Na de driedaagse krijgen ze een deelnameattest en kunnen ze echt aan de slag. Eventueel kunnen ze er verder op bouwen via andere opleidingen. Werk is alvast verzekerd.

“Buurtsport is altijd op zoek naar lesgevers. Het is echt wel de moeite: het is een leuke organisatie en je krijgt een mooie vrijwilligersvergoeding. Het is daarenboven meer dan sport: je leert andere mensen kennen en kan altijd wel een gezellig babbeltje slaan. Het is zeer sociaal.”

“Dit is een laagdrempelige opleiding waar iedereen zijn kans krijgt. De driedaagse kost 15 euro, maar indien een deelnemer dat niet op tafel kan leggen, vinden we wel een oplossing. Dit is een opleiding waar iedereen welkom is.”

Meer informatie voor inschrijvingen vindt u op www.buurtsportbrussel.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni