Open dagen bij volleybalclub Luvok

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
18/06/2005
De Oudergemse volleybalclub Luvok streeft naar vernieuwing en uitbreiding: deze maand kan elke geïnteresseerde meespelen tijdens de trainingen op dinsdagavond. Gratis, maar op eigen risico: de clubverzekering kan niet worden aangesproken bij eventuele ongevalletjes.

En voorzitter André Vreven mikt toch op enige ervaring: "Wij zouden graag mensen verwelkomen die vroeger volley hebben gespeeld, later om wat voor reden dan ook hebben afgehaakt en nu opnieuw willen beginnen. Maar we staan open voor iedereen. Op de wekelijkse training op dinsdag stellen wij evenwaardige ploegen op, de beste nemen deel aan de competitie van 'De grote Druivenstreek en omliggende gemeenten', een organisatie die zestien ploegen samenbrengt. Wij spelen dus jaarlijks zestien wedstrijden."

De clubnaam is een rebus op zich. Oorspronklelijk heette de vereniging KWB Sint-Juliaan en werd er in de oude kerk gespeeld. Maar in 1988 werd de kerk gesloopt om plaats te maken voor een bankgebouw. Vreven had, als lid van het oudercomité, goede relaties met de directie van het Sint-Lutgardiscollege en de ploeg kon in de sporthal van de school terecht. De eerste twee letters van de clubnaam verwijzen dus naar het college, de 'v' en de 'o' staan voor de beoefende sport en de 'k' is een verwijzing naar de cluboorsprong: de KWB.

In het verleden speelden er enkel mannen: de clubverzekering van de KWB wilde geen vrouwen verzekeren... Ondertussen werd al lang een andere verzekeraar gevonden en spelen ook de vrouwen de pannen van het dak.

:: Luvok: volleybal elke dinsdagavond van 20 tot 22 uur in het Lutgardiscollege, Zandgroeflaan 2, 1160 Oudergem. Inlichtingen bij André Vreven, 02-660.47.60

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni