| Rolstoelatlete Marieke Vervoort haalde op de Paralympische Spelen van Rio in 2016 nog zilver en brons op respectievelijk de 400 en 100 meter. Ze overleed op 40-jarige leeftijd in Diest na euthanasie.

Overleden atletes Marieke Vervoort en Chloé Graftiaux vereeuwigd in Crossingstadion

GR
© BRUZZ
31/10/2021

De overleden rolstoelatlete Marieke Vervoort en klimster Chloé Graftiaux worden geëerd in het Crossingstadion in Schaarbeek. In de Noordtribune krijgen ze elk een sportzaal die hun naam draagt. Met de inhuldiging van deze tribune is de totaalrenovatie van het stadion volledig afgerond.

De oudste plannen voor een vernieuwingsoperatie voor het stadion van Crossing Schaarbeken dateren al van meer dan tien jaar geleden. Vandaag zijn de renovatiewerken afgerond en bij de afwerking van de Noordtribune is er gedacht aan de overleden rolstoelatlete Marieke Vervoort en klimster Chloé Graftiaux.

Tafeltennis, klimmen en dans

Die krijgen elk een sportzaal naar zich vernoemd, waarbij de zaal-Vervoort in het teken zal staan van tafeltennis en die van Graftiaux gewijd is aan het klimmen en dansen.

Naast een 6 meter hoge klimmuur, zijn de wanden er bedekt met dansspiegels. Er gaan daar nu al danslessen door en verschillende sportverenigingen kunnen er terecht, net als schoolklassen.

Keuze van inwoners zelf

De keuze voor Vervoort en Graftiaux is er een van de Schaarbekenaren zelf. Verschillende inwoners organiseerden op eigen initiatief een rondvraag over mogelijke namen voor de sportzalen en trokken met deze namen naar het gemeentebestuur.

Het college ging meteen akkoord en noemde de keuze voor deze twee sportvrouwen ‘logisch’, aangezien ze beiden "een grote bron van inspiratie zijn voor heel wat jongens en meisjes".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sport , Samenleving , Marieke Vervoort , Chloé Graftiaux , Crossing Schaarbeek , Noordtribune

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni