| De Noor Mathias Rasmussen scoorde vrijdagavond zijn eerste officiƫle doelpunt voor Union.

Union zal ook na dit weekend alleen aan de leiding blijven in de hoogste voetbalklasse. De Brusselaars wonnen vrijdagavond makkelijk van een onmachtig Eupen: 4-1.

Union maakte het verschil omstreeks het halfuur in de eerste helft toen het kort na elkaar twee keer scoorde. De eerste treffer was een bijzondere, want die werd gemaakt door de Zweedse spits Gustaf Nilsson, de man die maandagavond op een voor zijn land dramatische dag, in het Koning Boudewijnstadion aanwezig was bij de interland tussen Belgiƫ en Zweden. Zo gelukkig Nilsson zijn doelpunt vierde, zo ongelukkig eindigde zijn wedstrijd diep in de tweede helft. Toen moest hij geblesseerd het veld verlaten, waardoor zijn aantreden in de Europa League-wedstrijd tegen LASK, komende donderdag, in het gevaar komt.

Na de 1-0 van Nilsson volgde snel een tweede doelpunt, ook van Scandinavische makelij. Het was de Noor Mathias Rasmussen die de leider in de Jupiler Pro League een rustige avond bezorgde. Union wist voor en na de pauze nog aardig wat kansen bij elkaar te voetballen, vooral een scrimmage waarin Burgess twee keer de paal raakte zorgde voor de nodige opwinding bij het publiek.

Verder had Union geen kind aan de ploeg uit de Oostkantons, die tot de zeventigste minuut geen enkele doelkans in elkaar wist te boksen. Alleen aanvaller Nuhu wist af en toe voor dreiging te zorgen. Maar, toen Amoura, de meest opvallende Union-speler van het competitiebegin, mocht invallen, was de wedstrijd snel gespeeld. Al bij zijn eerste actie maakte hij namelijk de 3-0.

De onverwachte tegentreffer van Palsson deed eigenlijk niet meer terzake. Zeker niet toen Kabangu al een minuut later de eindscore vastlegde op 4-1. De overtuigende en eenvoudige overwinning is de vijfde op rij voor de Brusselaars. Die kunnen nu rustig bekijken hoe achtervolgers Anderlecht (zondag naar Standard) en AA Gent (uit naar Cercle Brugge) het er dit weekend vanaf brengen. Op paarswit bedraagt de voorsprong alvast vier punten.