Paars-wit krijgt groen randje

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
01/07/2009
RSCA heeft zijn shirt voor volgend seizoen voorgesteld. BNP Paribas, dat zijn partnerschapcontract verlengt, staat nu met naam en logo op het truitje. Tot ongenoegen van heel wat supporters.

"Het lelijkste shirt van Anderlecht aller tijden." Of: "Dit is een schande voor een club als Anderlecht en ten opzichte van haar supporters." Of nog: "We gaan ons weer onsterfelijk belachelijk maken in Europa."

De reacties van de supporters op het internet of langs de kant van het veld zijn duidelijk. Na een jaar zonder prijzen beginnen de supporters te morren. Niet zo lang geleden lieten ze nog weten heel ontevreden te zijn, onder andere over de transfers, het gebrek aan spektakel op het veld en de communicatie van het bestuur. De nieuwe shirts doet hen zeker niet zwijgen. Die zijn grotendeels dezelfde als die van vorig seizoen, met paarse strepen op de schouders en voorts op het logo en de sponsors na helemaal wit. Maar het is die sponsor die voor kritiek zorgt. Het BNP Paribas-Fortis-logo op de voorkant kan door de beugel, maar het BNP Paribas-logo (groen vierkant met witte sterren, zowel op de mouwen als centraal op het shirt) steekt heel wat supporters tegen.
Het tweede shirt zou paars en donkergrijs zijn, ook met de BNP Paribas-logo's erop. Ook daarover sparen de supporters hun kritiek niet. En een trainingstruitje hoeven ze ook al niet te kopen, want ook daar prijkt het groene logo op.

Bij de voorstelling van het nieuwe shirt maakte BNP Paribas bekend dat het bestaande partnerschapcontract met Anderlecht wordt verlengd. BNP Paribas (sinds mei eigenaar van Fortis) is al 28 jaar hoofdsponsor van paars-wit en wil de traditie verderzetten. Voorzitter Roger Vanden Stock is tevreden over de nieuwe overeenkomst. "BNP Paribas kan, voor de zichtbaarheid, niet beter zitten dan bij Anderlecht. En voor ons is het sponsorbedrag een mooie som."

Anderlecht speelde afgelopen zaterdag, op en tegen Knokke, voor het eerst met de nieuwe shirts. Op
zondag 26 juli worden de spelers en het truitje ook nog eens voorgesteld op de fandag in het Constant Vanden Stockstadion. Dan zal het truitje ook in de fanshop te koop zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni