RSC Anderlecht wil het dossier over een mogelijke verkoop van de club nog voor het einde van 2017 afwerken. Dat meldde de landskampioen donderdag na de Raad van Bestuur. Volgens De Tijd zijn er vier kandidaat-kopers.

"De beheerders van RSC Anderlecht zijn op de Raad van Bestuur van donderdag 30 november in kennis gesteld van de belangstelling van verschillende partijen voor de gedeeltelijke en/of volledige aankoop van de club. De beheerders hebben beslist om de verschillende voorstellen verder te onderzoeken en te bespreken met betrokkenen", klinkt het in een persmededeling.

"De Raad Van Bestuur heeft de wens uitgedrukt om het dossier af te werken voor het einde van het jaar 2017. De Raad Van Bestuur heeft ook beslist om verder geen commentaar te leveren uit eerbied voor de belangstellende partijen. Ook de identiteit van de verschillende partijen wordt met de nodige discretie behandeld."

De Tijd weet dan weer dat de raad van bestuur vier voorstellen bekijkt van mogelijke kopers. Naast Paul Gheysens van projectontwikkelaar Ghelamco en de Rus Alisher Oesmanov die ook dertig procent eigenaar van Arsenal is, zou nu nog een tweede Russische partij zich aangeboden hebben als kandidaat voor een overname. Het is onduidelijk om wie het gaat, net als wie de vierde kandidaat is.

Weerstand
Zowel Gheysens als Oesmanov botsen op weerstand als koper. Onder een deel van de 13 aandeelhouders is er weinig animo om de club aan een buitenlander te verkopen. Paul Gheysens is op Anderlecht dan weer een weinig graag geziene gast door de perikelen rond het Eurostadion.

Met Anderlecht in portefeuille zouden de kansen op bouw van het Eurostadion - dat in een procedureslag om vergunningen verwikkeld is - opnieuw stijgen. Maar binnen de bestuurskamer van Anderlecht is er veel onvrede over de manier waarop Gheysens het dossier aanpakte en Anderlecht met de rug tegen de muur probeerde te zetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni