White Star Padel Club

Padel, Spaans sportfenomeen landt in Brussel

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
15/01/2014

Padel is hot. Sportminnend Europa valt beetje bij beetje voor de sport waar miljoenen Spanjaarden aan verknocht zijn, en nu is het de beurt aan Brussel. Evere White Star Tennis Club heeft het eerste veld van de hoofdstad.

Padel is kort samengevat een mengeling van tennis en squash. Net als bij squash mogen de muren gebruikt worden en net als bij tennis is er een net in het midden van het veld. De strijd wordt aangegaan met een houten racket vol gaten en een bal die op een tennisbal lijkt.

“Het succes van de sport is dat het gemakkelijk aan te leren valt,” vertelt Jesus Galende, medeoprichter van de White Star Padel Club. “Je moet geen technische bagage hebben om padel aan te leren. Op één dag heb je het onder de knie. De aantrekkingskracht ligt ook in het feit dat het uitsluitend in dubbels wordt gespeeld. Het is dus zeer sociaal en aangezien je een ploegmaat hebt, is de fysieke inspanning niet te zwaar. Het veld in Evere wordt bijvoorbeeld per anderhalf uur verhuurd, omdat je met minder op je honger blijft en niet het gevoel hebt echt een workout te hebben gehad.”

“Iedereen kan padel spelen. We krijgen bijvoorbeeld zeventigjarige sporters over de vloer. Hun sportkeuze is beperkt en met padel hebben ze een leuke en niet té intensieve optie.”

Embryonale fase
Het eerste padelveld van Brussel vindt u sinds november 2013 op de Evere White Star Tennis Club, waar een overdekt tennisveld werd omgebouwd. De sport slaat er aan, en de initiatiefnemers hebben nog heel wat plannen.
“Bij Spanjaarden moeten we geen promotie meer maken omdat ze padel zeer goed kennen. We willen dus vooral Belgen aantrekken en dat lukt wel. Het aantal spelers begint in België en de buurlanden te groeien. Er loopt hier wel wat talent rond.”
“We hebben al een eerste tornooi georganiseerd en zouden daar graag een vervolg aan breien. Hopelijk gaan er nog wat clubs open zodat we met een interclubcompetitie kunnen beginnen. Momenteel organiseren we nog geen groepstrainingen, maar dat zit wel in de pijplijn. Laat ons zeggen dat de club nog in de embryonale fase zit (lacht).”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni