| Een bij wijlen indrukwekkend Brussels verraste Okapi Aalstar.

Paleis 12 stuwt Brussels naar zege tegen Aalst

MV
20/04/2018

Op speeldag 28 van de EuroMillions League ontving basketbalclub Brussels het nummer drie Okapi Aalstar. De club koos deze wedstrijd als 'Wilink Game'. Dat is jaarlijks één match die in een grote Brusselse evenementenhal wordt gespeeld. Net zoals vorig jaar: Paleis 12. Brussels won de eerste twee edities en deed dat nu ook opnieuw. Het werd 73-64.

In het eerste kwart zag Paleis 12 een sterke Domien Loubry. De spelverdeler gooide bij z'n eerste balcontact meteen een driepunter. Het vertrouwen groeide zienderogen bij de thuisploeg. Simmons en de uit blessure terugkerende Aleksander Lichodzijewski speelden heel efficiënt en Loubry liet nog twee driepunters noteren. "Ik ben iemand die geniet van zo'n sfeervolle zaal", aldus Loubry na de wedstrijd.

Heersende Peterson

De thuisploeg bleef aandringen, ook in het tweede kwart. Brussels-coach Monier keek geamuseerd toe, Aalst leek onder de indruk. De ruststand was 42-24.

Na de pauze kregen we plots een ander spelbeeld. Onder impuls van Troisfontaines, hij sloot de wedstrijd af met 18 punten, knokte Okapi zich bijna helemaal terug in de wedstrijd. Maar dichter dan vijf punten kwamen de bezoekers niet.

De fans in Paleis 12 gingen weer aan het dansen tegen het einde van het derde kwart. Thuisspeler Peterson heerste onder beide baskets, hij werd verkozen als meest waardevolle speler.

Geslaagde avond

Brussels gaf Aalst geen schijn van een kans meer. Eindstand: 73-64. De decibels gingen de hoogte in, Loubry ging met quasi elke fan op de foto en Brussel genoot na van een geslaagde 'Wilink Game'.

De Brusselaars richten het vizier nu op plaats zeven in het klassement. Want alleen dan ontlopen ze het ongenaakbare Oostende in de play-offs.