Zeventien nieuwe petanquebanen kreeg Anderlecht de afgelopen twee jaar, en dit jaar komen er nog eens zes bij. Ze worden plechtig 'ingespeeld' tijdens verschillende toernooien.

Toen Anderlechtse clubs naar andere gemeenten moesten uitwijken, besloot de gemeente in te grijpen. Over heel het grondgebied werden en worden banen aangelegd. Anderlecht droomt nu zelfs van een boulodroom, een ambitieus project dat zo'n 400.000 euro moet gaan kosten. Meer zelfs: als de boulodroom er komt, wil Anderlecht zich kandidaat stellen voor het wereldkampioenschap
in 2018.

Maar zo ver zijn we nog niet. Anderlecht begint met de organisatie van een paar kleinere toernooien. Op 29 augustus wordt het groot Anderlechts petanquetoernooi gespeeld aan de Bloeistraat in
Neerpede. Heel de zomer werden er al voorronden georganiseerd. Om 19 uur worden de prijzen uitgedeeld. Op zaterdag 11 september volgt al het volgende toernooi. Vanaf 14 uur zal het Astridpark het toneel zijn van de eerste Open Petanque.

Inschrijven kan ter plaatse tussen 12.30 en 13.30 uur. De ploegen bestaan uit drie spelers, van wie er minstens twee uit Anderlecht moeten komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni