Peter Zulj nieuwe spelverdeler bij RSCA: 'Ben klaar om het team te helpen'

© Belga
22/01/2019
Updated: 22/01/2019 19.33u

RSC Anderlecht heeft dinsdag zijn nieuwe spelverdeler Peter Zulj voorgesteld. De 25-jarige Oostenrijker maakte de overstap van Sturm Graz en voelt zich klaar om de nieuwe patron op het paars-witte middenveld te worden. "Ik denk dat iedereen mijn kwaliteiten wel kent. Ik ben klaar om het team te helpen", liet een ontspannen Zulj optekenen.

"Ik heb de wedstrijd tegen Gent zondag gezien en zag een team met veel kwaliteiten", opende de Oostenrijker op de vraag of hij op de hoogte was van de Brusselse malaise. "Natuurlijk zijn er nog zaken die beter kunnen, maar ik denk altijd positief. Extra druk voel ik niet. Ik heb voldoende zelfvertrouwen en hoop met mijn kwaliteiten het team te kunnen helpen. Tegen Gent was ik conditioneel nog niet klaar. Mijn laatste wedstrijd dateert immers al van 15 december. Maar ik werk hard op training en wil zo snel mogelijk spelen. Of we de top zes zullen halen? Daar twijfel ik niet aan."

Overweldigd door accomodatie en ontvangst

Anderlecht plukte Zulj weg voor de neus van de Italiaanse eersteklasser Empoli. "Ik stond inderdaad dichtbij een transfer naar Italië", erkende de middenvelder. "Maar bij mijn eerste bezoek aan Anderlecht was ik overweldigd door de zeer professionele accomodatie en de hartelijke ontvangst. Mijn oud-ploegmaat Nemanja Rnic heeft mij helemaal overtuigd. Hij had niets dan lovende woorden over de club."

'Ik wil de beste zijn'

De Oostenrijker werd in eigen land vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar en heeft ook in België die ambitie. "Ik wil ook de beste speler van de Belgische competitie worden", besloot hij. "Ik heb een tijdje nodig gehad om regelmaat in mijn spel te leggen, maar dat is me vorig jaar bij Sturm Graz goed gelukt. Anderlecht is een juiste volgende stap. Ik wil hier prijzen pakken en mijn stek bij de Oostenrijkse nationale ploeg behouden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni