Picqué vindt Schaarbeek Vorming niet langer haalbaar

© FM Brussel
19/12/2008
Brussels minister-president Charles Picqué (PS) verlaat de piste van Schaarbeek Vorming als uitgelezen plek voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. De trage vooruitgang in dat dossier schuift hij als een van de voornaamste redenen naar voor. Op die manier komt ook de Heizelvlakte opnieuw in beeld.

Volgens Picqué is Schaarbeek Vorming op papier nog steeds de beste optie, maar is de piste niet haalbaar door de grote vertragingen bij het vrijmaken van de site en het afbreken van de sporen. Daardoor zou het stadion er niet op tijd zijn voor de Wereldbeker Voetbal 2018, die België samen met Nederland wil binnenhalen.

De minister-president stelde zijn regeringsleden daarom voor om de optie van de heropbouw of renovatie van het Koning Boudewijnstadion in overweging te nemen. Voor minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) is parking C aan de Heizel de beste plaats voor een nieuw stadion. Dit terrein is eigendom van de Stad Brussel, maar ligt op Vlaams grondgebied.

Een collectief regeringsstandpunt is er nog niet. De ministers moeten nu het dossier nog bestuderen en in januari zou er een nieuw standpunt over de materie moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni