Pierre François wordt CEO van White Star

© brusselnieuws.be
01/06/2013
Pierre François, ex-algemeen directeur bij Standard, is de nieuwe CEO van voetbalclub White Star. Charles Simar wordt voorzitter. De club wordt ook omgedoopt tot ‘Royal White Star Bruxelles’. Dat is op de algemene vergadering beslist.

Noureddine Zaiour krijgt de jeugdopleiding in handen, Cisco Ferrera blijft aan als coach. De club benadrukte dat ze in het Fallonstadion in Sint-Lambrechts-Woluwe zal blijven spelen. "De geruchtenmolen die de afgelopen weken op gang kwam rond een eventuele verhuis naar Antwerpen had geen enkele gegronde aanleiding", klinkt het.

De club krijgt wel een nieuwe naam. Ze zal voortaan 'Royal White Star Bruxelles' heten, in plaats van 'Royal White Star Woluwe'.

White Star kende een zeer tumultueus seizoen. De club plaatste zich al snel voor de eindronde dankzij goede resultaten, maar kwam na de winterstop in slechte papieren terecht. De club werd in april overgenomen door Gulf Dynamic Challenge, een groep investeerders uit Dubai. De licentie om in tweede klasse actief te blijven werd pas op het nippertje gehaald.

White Star eindigde in de eindronde als vierde en laatste, met een punt uit zes wedstrijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni