| In november vorig jaar resulteerde de kwalificatiematch van Marokko nog in rellen aan de Beurs.

De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene volgt de WK-wedstrijd tussen Marokko en Iran op vrijdagavond met verhoogde waakzaamheid. Er worden extra politieagenten opgetrommeld aan de buurt van de Beurs.

Volgens woordvoerster Ilse Van de Keere heeft de politiezone redenen om in de omgeving van de Beurs extra voorzorgsmaatregelen te nemen. “Eerder al riepen Marokkaanse jongeren op om na afloop aan de Beurs te komen vieren. Daarnaast hebben we ook nog de feiten van november vorig jaar, die toelaten om te zeggen dat we toch extra attent moeten zijn”, aldus Van de Keere.

In november kwalificeerde Marokko zich immers voor datzelfde WK, waarna feestvierders en relschoppers voor chaos en vernieling aan de Beurs en op de Lemonnierlaan zorgden.

“We weten dat de Beurs van oudsher de place to be is tijdens zulke wedstrijden, dus zetten we vanavond extra mensen in op het terrein.” Over hoeveel politieagenten het precies gaat, wil politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene niet kwijt.

Voor wie toch mee wil vieren aan de Beurs, geeft de politiezone nog een paar richtlijnen mee: “Uit veiligheidsoverwegingen roepen we op om geen grote rugzakken mee te nemen en ook alles wat pyrotechnisch is thuis te laten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Marokko, iran, wk 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni