Pom Pom Girls, cheerleaders uit Anderlecht

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
02/12/2011
Omhoog met die pompons: de gemeente Anderlecht heeft sinds kort haar eigen cheerleaders. Na de winter komen de meiden naar buiten, onder meer om de wedstrijden van de Black Angels te steunen.

"Je hebt al zoveel dansclubs, wij wilden iets anders," vertelt voorzitster Nicole Bomele (44). "Voor het multiculturele festival Anderlecht in kleur eind augustus wilden we iets speciaals doen, en zie, de Anderlecht Pom Pom Girls waren geboren."

Het optreden op het Dapperheidsplein was een succes. Toch wil de club niet te hard van stapel lopen. "Omdat we een heel jonge club zijn, hebben we gekozen om met jonge meisjes te beginnen. Onze vijftien leden leren samen het vak. We willen allemaal samen evolueren. Spectaculaire acrobatieën of piramides maken kunnen ze nog niet, maar die volgen nog, zeker. In de toekomst zouden er ook weleens een paar jongens kunnen bijkomen."

"Cheerleading is niet voor 'mooie, maar domme meisjes', een beeld dat soms nog aan cheerleading hangt. Het brengt veel bij. De meisjes krijgen vertrouwen en leren wat discipline is. Ze ontwikkelen hun persoonlijkheid."

De komende weken duiken de Pom Pom Girls de trainingszaal in, elke vrijdag van halfzes tot zeven. Na de winter willen ze naar buiten komen en een vaste waarde worden op sportvelden en andere evenementen. "We hebben al eens een show gegeven tijdens een wedstrijd van de American football- ploeg Brussels Black Angels. De bedoeling is om dat vanaf februari bij elke thuiswedstrijd te doen. En als andere clubs of organisaties ons willen inhuren, dan komen we met veel plezier. We hopen dat andere Brusselse gemeenten ook van dit soort clubs oprichten. En waarom later geen Brusselse competitie organiseren?"

De Pom Pom Girls willen niet weten van een financiële barrière en vragen geen lidgeld. "Zelfs de tenues zijn gratis dankzij een sponsor," zegt organisatrice Jacqueline De Groodt. "We zijn een tak van de vzw Vivre Ensemble en zamelen onder meer via thema-avonden geld in. Daarnaast zijn we steeds op zoek naar mecenassen. We hebben bijvoorbeeld betere pompons nodig. Maar onze filosofie is dat geld geen rem mag zijn."

Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. Hun niveau is niet belangrijk, ze zijn wel liefst tussen de negen en veertien zodat de groep samen kan groeien. Waartoe dat moet leiden? "The sky is the limit . We zijn ontzettend ambitieus. Met de nodige financiële steun kunnen we verder groeien om later deel te nemen aan competities in binnen- en buitenland. En waarom niet ooit naar Amerika?"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni