| Profclub Anderlecht en sociaal sportief project BX Brussels slaan de handen ineen om jonge voetballers nog beter te kunnen begeleiden (archiefbeeld).

Pro League beloont Union en Anderlecht voor gemeenschapswerking

© Belga
02/02/2022

De Pro League reikt aan 18 van de 26 profclubs, eentje meer dan vorig jaar, het 'Football & Community Label' uit. Met die onderscheiding worden clubs beloond omdat ze in het seizoen 2020-2021 kwaliteitsvolle maatschappelijke projecten hebben op- of voortgezet.

Vier clubs krijgen een 'gold'-label. Dat zijn AA Gent, OHL, Club Brugge en Union Saint-Gilloise. 'Silver' is er voor Kortrijk, Genk, Waasland-Beveren, Antwerp, Oostende, Standard en Anderlecht. 'Bronze' tot slot gaat naar Zulte Waregem, Westerlo, Cercle Brugge, KV Mechelen, Charleroi, Moeskroen en STVV.

"Het Football & Community Label is een belangrijke erkenning voor het maatschappelijk engagement van de profclubs," zegt Jan Cas, Football & Community Manager van de Pro League. "In het bijzonder feliciteren we de Football & Community managers, die de kracht van voetbal jaar na jaar blijven inzetten voor diverse kansengroepen en duurzame sociale projecten rond de club."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni