| Marc Coucke

De Pro League stelt zich burgerlijke partij in het gerechtelijk onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Dat is woensdag unaniem beslist op een bijzondere vergadering van de raad van bestuur, zo meldde voorzitter Marc Coucke.

"Het idee van matchfixing in ons voetbal is onaanvaardbaar en wij steunen het parket volledig", zegt Coucke. "Het lijkt ons duidelijk dat een aantal zaken schade berokkend hebben aan het Belgisch voetbal en onze clubs. Wij hebben beslist ons dus burgerlijke partij te stellen in deze zaak.”

Daarnaast zijn er nog enkele andere maatregelen die Coucke voorstelt, zo weet Het Laatste Nieuws. Zo komen er onder meer maximumpercentages voor makelaarscommissies, en een interne code voor de 24 Belgische profclubs. Er worden ook sancties voorzien voor wie de regels overtreedt.

"We richten een onafhankelijke werkgroep op met drie leden. Een daarvan zal Melchior Wathelet (voormalig minister van Justitie, nvdr) zijn, een andere Pierre François. Zij zullen nog een derde lid aanduiden voor hun werkgroep. Hun taak zal zijn om nieuwe regels uit te dokteren die de macht van makelaars snel en efficiënt moeten verminderen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Proper Handen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni