Promovendus RWDM verkoopt al bijna dubbel zoveel abonnementen ondanks verkoopchaos

8db08717-f1aqreawiaawsvv-1.jpg
© Filip Van der Elst via Twitter
| Woensdag kon de abonnementenverkoop rekenen op lange wachtrijen.
© Filip Van der Elst via Twitter
| Woensdag kon de abonnementenverkoop rekenen op lange wachtrijen.

De abonnementenverkoop van nieuwkomer in eerste klasse RWDM lokte woensdag lange files uit, door problemen bij de verkoop. Toch heeft de Brusselse club intussen bijna dubbel zoveel abonnementen verkocht tegenover vorig jaar.

RWDM werd vorig seizoen kampioen in de Challenger Pro League en promoveert zo naar de Jupiler Pro League. Dat was ook te zien aan de abonnementenverkoop. De eerste dag van de abonnementenverkoop sinds mei, woensdag, was dan ook meteen een succes met lange rijen fans.

Al lag die oorzaak niet alleen aan de promotie van de club. Door technische problemen met printers en een tekort aan personeel waren er woensdag lange wachtrijen, legt Damien Bytebier uit, pr-officer van RWDM. “Maar dat loopt vandaag al beter. We hebben meer mensen achter de loketten geplaatst en er was minder volk in de file. Morgen hebben we nog meer personeel voorzien en de problemen met printers zijn nu van de baan.”

De pr-officer is tevreden met de verkoop. “We hebben intussen al bijna dubbel zoveel aantal abonnementen verkocht tegenover vorig jaar, dus we zijn heel blij”, aldus Bytebier. Van zo’n 1.200 abonnementen voor supporters – VIP-plaatsen en abonnementen voor familieleden van spelers niet meegerekend – ging het naar 2.300.

Transfers

“En de abonnementenverkoop loopt nog tot half augustus, dus we verwachten dat dit nog verder zal oplopen”, klinkt het. “Dat is natuurlijk het gevolg van naar 1A te gaan. We gaan nu eenmaal tegen betere ploegen spelen. Het is normaal dat mensen liever een abonnement kopen om een RWDM-Anderlecht of RWDM-Union te zien, dan een match in 1B.”

Na de terugkeer naar eerste klasse, kon RWDM enkele succesvolle transfers afronden. Zo maakte het woensdag de komst van Japanse middenvelder Shuto Abe bekend en had het eerder al de transfer van vleugelverdediger Abner Felipe Souza de Almeida afgerond. Nog deze zomer haalde de Brusselse club doelman Guillaume Hubert (Oostende) en middenvelder Pierre Dwomoh (Antwerp, huur) binnen. De huurovereenkomst van Alexis De Sart werd omgezet in een vast contract.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?