Promovendus Union gehuldigd aan gemeentehuis van Sint-Gillis

© Belga
17/06/2021
Updated: 17/06/2021 18.28u

1B-kampioen Union SG is donderdag in het stadhuis van Sint-Gillis in de bloemetjes gezet door burgemeester en erevoorzitter Charles Picqué (PS). Spelers en stafleden ontvingen de gemeentelijk medaille. "Jullie hebben de droom van vele generaties eindelijk waargemaakt."

Union werd drie maanden geleden al kampioen in 1B. Maar omwille van de geldende coronamaatregelen kon de terugkeer in de hoogste klasse na 48 jaar afwezigheid nog niet gevierd worden. Nu ons land stilaan uit de coronapandemie kruipt, vond Picqué het opportuun om een delegatie van Union in zijn stadhuis uit te nodigen. De spelers, Felice Mazzu en diens staf, maar ook voorzitter Alex Muzio zakten te voet van het Joseph Mariënstadion af naar het Van Meenenplein in Sint-Gillis.

Daar werden ze door Picqué, maar ook de Vorstse burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo) en de schepenen van Sport van de beide Brusselse gemeenten ontvangen in de grote ceremoniezaal voor een korte huldiging. "Ik heb het grote plezier jullie hier te mogen ontvangen", aldus Picqué, die van 1993 tot 2000 zelf voorzitter was van Union. "Deze groep heeft de droom van vele generaties waargemaakt. De oudere supporters zoals ik kunnen zich eersteklassevoetbal nog heugen. Het doet goed om te zeggen dat we terug zijn. En hopelijk voorgoed."

Alle spelers en coach Mazzu kregen de eremedaille van de gemeente Sint-Gillis en ook een verwenpakket met confituurpotjes. Na afloop poseerden ze op de trappen van het stadhuis, waar ze toegezongen werden door een twintigtal supporters. De spelersgroep keerde nadien terug naar het Dudenpark om er nog enkele fans te ontmoeten.

Brusselse derby

Union speelt op 25 juli zijn eerste wedstrijd in bijna 50 jaar op het hoogste niveau. Het wordt een Brusselse derby tegen RSC Anderlecht in het Astridpark. Voorzitter Alex Muzio kijkt ernaar uit. "Zolang het maar met de fans kan."

Intussen werkt Union achter de schermen aan de ploeg voor volgend seizoen. Vier versterkingen werden al aangekocht. "En er zullen er nog komen", stelde Muzio. "Op het middenveld zitten we krap, dus dat is prioritair. Voor de rest werken we achter de schermen rustig voort. Onze ambitie is om volgend seizoen niet te moeten knokken tegen degradatie. Een rustig seizoen beleven, met eens een uitschieter, zou top zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni