Racing Genk stuurt Didillon terug naar Anderlecht

© Photonews
| Doelman Didillon in het shirt van Anderlecht.

Racing Genk licht de aankoopoptie op Thomas Didillon (24) niet. De Franse doelman keert dus terug naar RSC Anderlecht.

Didillon kwam afgelopen winter op huurbasis over van RSC Anderlecht, toen Genk keepersproblemen had. Didillon was op zijn beurt bij Anderlecht naar de bank verdwenen door het aantrekken van Hendrik Van Crombrugge tegen het einde van de zomermercato.

"Kampioenenmaker Danny Vukovic en toptalent Maarten Vandevoordt vormen samen een tandem die de club heel veel garanties biedt," verklaart Genk op zijn clubwebsite waarom het de optie tot koop die het bij de huurovereenkomst had bedongen, niet zal lichten. "Beiden zijn helemaal hersteld van hun blessures en trainen al enkele weken op hoog niveau. Met z'n ervaring kan Vukovic, een van de sterkhouders in het titelseizoen, ook van goudwaarde zijn in de verdere ontwikkeling van Vandevoordt, die in zijn korte periode onder de lat al blijk gaf van ontegensprekelijke klasse. Met nog een groot talent als Tobe Leysen - net als Vandevoordt pas 18 - als derde doelman, is de keeperspositie met heel veel kwaliteit gecoverd."

Didillon tekende in de zomer van 2018 een contract bij RSCA. Vorig seizoen had hij een vaste stek onder de lat bij paars-wit, maar die moest hij dit seizoen afstaan aan Van Crombrugge. Voor Genk speelde de Fransman slechts zes wedstrijden. "KRC Genk staat erop Thomas te bedanken voor zijn toewijding en professionaliteit, en wenst hem veel succes in z'n verdere loopbaan", zo luidt het. Voor Gaëtan Coucke en de van Waasland-Beveren teruggekeerde Nordin Jackers zoekt de club een oplossing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?