© Twitter @cedriccharlier | Cédric Charlier vormt samen met Tom Boon de drijvende kracht achter hockeyclub Racing.

Racing stunt tegen Watducks, Léopold juicht in Brusselse derby

TDN
© BRUZZ
09/04/2018

Hockeyclub Racing uit Ukkel zorgde zondag voor een stunt van formaat. De Ukkelse Ratten ging met 2-6 winnen op bezoek bij de Waterloo Ducks. Racing smeerde de competitieleider nog maar zijn derde nederlaag aan. Op hetzelfde moment speelden Léopold en Daring Molenbeek een Brusselse derby. Thuisploeg Léopold trok met 3-1 aan het langste eind.

De Watducks kwamen tegen Racing nochtans 2-0 voor in het eerste kwart, maar de Ukkelse Ratten zetten de scheve situatie nog voor de rust (2-3) recht. Na de pauze dikten Tommy Willems, Cédric Charlier en Tom Boon (met z'n tweede) de score verder aan tot 2-6.

Door de stuntzege blijft Racing in de running voor de top vier, die op het einde van het seizoen voor de titel speelt. Met nog zes wedstrijden te gaan, telt Racing 36 punten. Dat zijn er 2 meer dan Gantoise, dat in Sint-Pieters Woluwe met 2-4 ging winnen bij Orée. Die Brusselse hockeyclub staat op plek acht.

Volgend weekend strijden Racing en La Gantoise onderling voor de vierde plaats. Met een zege in Gent zet Racing een grote stap naar de Final Four.

Daaraan neemt die tweede Ukkelse hockeyclub, Léopold, ook meer dan waarschijnlijk deel. In de Brusselse derby tegen Daring Molenbeek had Léopold de bovenhand, het werd 3-1. Met 36 punten, drie meer dan eeuwige rivaal Racing, bezet Léopold de derde plaats. Daring staat op de tiende plek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport, Tom Boon, Racing, Cedric Charlier, Watducks, Léopold

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni