Racing White wordt Brusselse talentenhub van OH Leuven

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 14 mei 2021

Voetbalclub Racing White Woluwe gaat zijn jeugdopleiding afstemmen op die van OH Leuven. Met workshops en trainersbegeleiding zal de eersteklasser het pas heropgerichte Racing White ondersteunen. De Leuvenaars krijgen in ruil toegang tot de Brusselse talentenvijver.

De in 2020 heropgerichte voetbalclub Racing White Woluwe gaat een samenwerking aan met eersteklasser OH Leuven rond jeugdvoetbal. “De bedoeling is een win-winsituatie te creëren voor beide jeugdopleidingen”, klinkt het vrijdag in het mythische Fallonstadion, waar de overeenkomst tussen beide clubs werd ondertekend.

Jeugdacademie versterken

Racing White schitterde in de jaren 60 in de Belgische competitie, maar ging na een fusie in 1973 volledig op in RWDM. Sinds dit seizoen heeft Racing White opnieuw een voetbalploeg. De Woluwenaren schreven een herenploeg in de derde provinciale reeks in, maar zetten vooral in op jeugdvoetbal. Racing White is in de eerste plaats ook een sociaal project: Racing White wil zoveel mogelijk kinderen aan het voetballen krijgen.

Daarom zal het aantal teams volgend seizoen verdubbelen. Daarnaast zet Racing White ook een gloednieuwe meisjesafdeling (voor voetbalsters van 6 tot 12 jaar) op. Daarvoor werd al een samenwerking opgezet met de buren van White Star Fémina, die dit seizoen hun debuut maakten in de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal. Om de jeugdacademie nog te versterken, komt daar ook de know-how van OHL bij.

(lees verder onder de afbeelding)

20210514_RACING_WHITE_JEUGDOPLEIDING
© Racing White
| Een voetbalstage van Racing White aan het Fallonstadion.

De Leuvenaars zoeken toenadering tot de Brusselse talentenvijver en vinden in Racing White een ideale ‘hub’. In ruil stellen de jeugdcoaches van OHL hun kennis ter beschikking van Racing White. Dat zal gebeuren door middel van workshops. Tegelijk mogen de trainers van Racing White ook de oefensessies van de elitejeugd volgen in Leuven. In ruil organiseert Racing White detectiedagen in Brussel om voor OHL het beschikbare talent op te sporen.

Jawad Daali, voorzitter van Racing White Woluwe, is trots op de overeenkomst. “We waren het snel eens met OHL omdat we dezelfde passie, dezelfde visie en dezelfde waarden delen”, aldus Daali. “We zijn erg blij met deze samenwerking met een eersteklasser, waardoor we de ontwikkeling van onze jeugdschool kunnen versnellen.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?