| John-John Dohmen in actie op het EK in het Duitse Mönchengladbach

Recordinternational Dohmen voor Derby der Lage Landen: 'Kansen liggen 50-50'

© Belga
25/08/2023

De Belgische hockeymannen nemen het vrijdagavond in de halve finales van het EK in het Duitse Mönchengladbach op tegen Nederland. "Tegen een team dat op de counter speelt, zullen we de bal goed in de ploeg moeten houden en zullen we collectief moeten verdedigen", aldus Brusselaar John-John Dohmen.

De 35-jarige recordinternational is blij dat de Lions elke wedstrijd beter worden. "Ons verdedigende werk is veel verbeterd sinds de Pro League, al is het nog altijd niet foutloos. We kunnen ook de eenvoud van ons spel verbeteren." Als ervaren international waren onze noorderburen lange tijd ongenaakbaar. "Er was een tijd dat we ze nooit konden verslaan. Daarna waren wij succesvoller op de grote toernooien, in die mate zelfs dat ze ons systeem probeerden te kopiëren, wat een groot teken van respect is. Nu zou ik zeggen dat de kansen 50-50 zijn."

De Lions klopten Nederland in de halve finale van de Olympische Spelen in 2016, in die op het WK vorig jaar en in de WK-finale in 2018. In de EK-finale in 2017 en in de halve finale van het EK twee jaar geleden wonnen de Nederlanders de Derby der Lage Landen.

"Misschien zit het onbewust in ons achterhoofd", legt Dohmen uit. "Voor ons blijven de Spelen het belangrijkste toernooi. Historisch gezien hebben de Nederlanders veel succes gehad op het EK, dus misschien speelt dat in hun kaart. Het is een beetje zoals het WK voor Duitsland," besloot de Brusselaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni