Recordopkomst voor negende editie Brussels Marathon

© brusselnieuws.be
07/10/2012
Ruim 12.500 deelnemers daagden op voor een zonovergoten Brussels Marathon en Half Marathon. Goed voor een record. Daarvan liep 2.200 de volledige afstand. De Keniaan Josh Mutai finishte als eerste over de 42 kilometer in 2u16min40 sec.

Ruim 12.500 sportievelingen waren zondagochtend om 9 uur aan het Jubelpark voor de aftrap van de negende editie van de Brussels Marathon. Het weer was ideaal: zonnig maar niet te warm.

Paul Kiprop, de winnaar van vorig jaar, was er niet bij. Dus lag de weg open voor andere atleten om de zware marathon van Brussel op hun palmares te schrijven.

Meteen scheidde zich een kopgroep met 3 Kenianen af. Na 30 kilometer achtte Keniaan Josh Mutai zijn uur gekomen. Met een scherpe aanval liet hij iedereen achter zich.

Hij finishte eerste met een tijd van 2'16''40''. Tweede werd, net als vorig jaar, de Keniaan Noah Kosgei. De derde plaats ging naar de Spanjaard Abdelilah Jaadar.

Eerste Belg werd Jelle Bertels, met een knappe vijfde plaats op ruim een kwart uur van de winnaar.

Economisch belang
De Brussels Marathon en Half Marathon is niet alleen op sportief vlak belangrijk voor de stad, zegt organisator Greg Boekmans.

"Van de 12.500 deelnemers komt er ruim dertig procent uit het buitenland. Die mensen koppelen een citytrip aan het lopen van de marathon of de halve marathon. Dat economische aspect is voor de stad niet te onderschatten. De hotels zitten vol en ook de restaurants doen het dit weekend goed."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni