Paul Kiprop wint Brussels Marathon

© brusselnieuws.be
02/10/2011
De marathon van Brussel werd vandaag gewonnen door de 31-jarige Keniaan Paul Kiprop. Hij liep de 42,195 kilometer in 2 uur 14 minuten en 51 seconden. Net als andere jaren kon de marathon op veel belangstelling van buitenlandse atleten rekenen.

Ook de tweede plaats van de Brusselse marathon is voor een Keniaan. Noah Kosgei Noah Kosgei kwam 2 minuten en 11 seconden na zijn landgenoot over de eindmeet. De derde plaats is voor de Wit-Rus Vlademir Tonchinski die 6 minuten en 48 seconden na Kiprop finishte.

Ook de vierde plaats is voor een Keniaan. Hassan Simatwa kwam 7 minuten en 11 seconden na de winnaar binnen. De eerste Belg kwam als vijfde aan, 9 minuten en 19 seconden na Kiprop.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar de Nederlandse Mariska Dute. Zij liep een tijd van 3 uur en 1 seconde.

De halve marathon werd gewonnen door Alexander Diaz Rodriguez die in 1 uur 8 minuten en 36 seconden finishte. Bij de vrouwen wonnen Miyuki Sugiura in 1 uur 27 minten en 59 seconden.

Net als andere jaren deden ook op deze negende editie opnieuw heel wat buitenlandse atleten deel. Een kwart van de deelnemers komt van buiten België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni