Sfeer verzekerd op marathon van Brussel

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
30/09/2011
Op twee oktober zet de marathon van Brussel de hoofdstad al voor de achtste keer in de kijker. “Er is een aanbod voor iedereen,” aldus medeorganisator Bert Meulders (31).

"Naast de marathon (start om negen uur) en de halve marathon (start om halfelf) krijgen de kleinsten om kwart na tien een kids run van één kilometer voorgeschoteld. Minder fervente mannelijke lopers kunnen zich dan weer vanaf halftien aan een minimarathon van vier kilometer wagen. Voor de dames is er een kwartier later de ladies run over dezelfde afstand."

De marathon van Brussel is meer dan gewoon een loopwedstrijd. Met de hoofdstad als decor valt er ook heel wat te ontdekken en te beleven. Sfeer verzekerd.

"Het decor is bijzonder. Er is het mooie groen van het park van Tervuren, een passage waar we trouwens trots op zijn, maar de marathon komt ook langs een paar landmarks. Zo is de start aan het Jubelpark en loopt het parcours onder meer langs het koninklijk paleis. En het is een unieke ervaring om als loper op de Grote Markt over de streep te komen."

"Langs de weg is er altijd heel wat entertainment, met verschillende bandjes en animatiegroepen. We gaan er prat op dat we een van de sfeervolste marathons hebben.'

Een mooi parcours, maar zweten zullen de deelnemers zeker doen. Voor ze de Grote Markt bereiken, moeten ze heel wat hellingen verteren. "Het golvende traject maakt het ook voor de toppers moeilijk om echt scherpe tijden te lopen. De absolute wereldtop zal niet aantreden, maar wel heel wat te duchten lopers. We verwachten in totaal ongeveer elfduizend deelnemers."

De marathon vertoont heel wat gelijkenissen met de immer succesvolle twintig kilometer van Brussel. De halve marathon, bij uitstek het populairste onderdeel, is ook nog eens bijna even lang. Wie er eerder dit jaar niet bij kon zijn, kan dat nu dus goedmaken.

"Het is voor ons wel een uitdaging om dit te organiseren," vervolgt Meulders. "We besteden er veel zorg aan, en door onze ervaring kunnen we de hinder voor de omwonenden steeds meer beperken, wat ons ook felicitaties van lokale besturen oplevert."

"Onze ambitie is nog beter en nog groter te worden. Tijdens onze eerste editie waren er zo'n tweeeduizend lopers, vandaag is dat al meer dan het vijfvoudige. We willen op deze weg doorgaan en kwalitatief en kwantitatief groeien.'

De online inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Alleen ter plaatse en bij winkel Jogging Plus (tot 29 september) kunt u nog een rugnummer krijgen.

--------------------

Brussels Marathon, zondag 2 oktober 2011, 9 uur
start: Jubelpark - finish: Grote Markt
Praktische informatie op www.brusselsmarathon.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni