Red Lions en Red Panthers komen woensdag in actie in Ukkel

© Twitter @cedriccharlier
| Red Lion Cedric Charlier.

De Belgische mannen- en vrouwenploeg in het hockey treedt woensdag in Ukkel aan in het kader van de Hockey Pro League. De Red Lions staan om 20u30 tegenover Spanje. Eerder op de avond, vanaf 18u30, nemen de Red Panthers het op tegen de Verenigde Staten.

Voor de Belgische mannen wordt het hun vijfde wedstrijd. De wereldkampioenen, nummer 1 op de ranking, openden de competitie half januari in Valencia met een 2-2 gelijkspel tegen Spanje (FIH 9). Daarna volgde 2-4 winst in Argentinië (FIH 4), een 4-4 gelijkspel in Nieuw-Zeeland (FIH 8) en een 1-4 overwinning in Australië (FIH 2).

Tegenstander Spanje komt al voor de achtste keer in actie en wacht, na vier draws en drie nederlagen, nog steeds op een eerste zege in de Hockey Pro League. In het klassement bekleden de Lions de derde plaats na Australië en Groot-Brittannië. Spanje is zevende en voorlaatste.

Bondscoach Shane McLeod mist tegen Spanje enkele sterkhouders zoals aanvoerder Thomas Briels en John-John Dohmen. Zij worden gespaard met het oog op de eindfase van Euro Hockey League volgend weekend. Brusselaar Tanguy Cosyns is dan weer geblesseerd.

Red Panthers tegen hekkensluiter

De Red Panthers (FIH 13) spelen tegen de Verenigde Staten (FIH 12) hun zesde wedstrijd. Zondag kwamen ze een eerste keer in actie op de terreinen van Royal Uccle Sport. Het team van bondscoach Niels Thijssen veroverde toen de scalp van China (FIH 10), dat met 4-1 werd verslagen, en pakte zo een derde zege.

De Belgen begonnen de Pro League met 2-0 verlies in Argentinië (FIH 4). Aansluitend pakten ze zeges in Nieuw-Zeeland (0-1, FIH 6) en Australië (1-2, FIH 3). Eind maart volgde de verplaatsing naar de Verenigde Staten. Het werd in Lancaster 1-1, waarna het thuisland de shoot-outs won.

België staat voorlopig derde na Argentinië en Nederland, de VS (twee draws, vier nederlagen) sluiten als negende de rij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?