© Twitter @cedriccharlier | Archiefbeeld

Red Lions kloppen Zuid-Afrika met 5-1 op WK hockey

© Belga
08/12/2018

De Belgische hockeymannen hebben zaterdag hun derde en laatste groepswedstrijd op het WK hockey in het Indiase Bhubaneswar tegen Zuid-Afrika met een ruime 5-1 gewonnen. De Red Lions springen door de zege naar de eerste plaats in groep C, maar uitdager India speelt later nog tegen Canada.

De wedstrijd begon dramatisch voor de Belgen en binnen de openingsminuut zette Spooner Zuid-Afrika op voorsprong. De Belgen gingen op zoek naar de gelijkmaker, en kregen net voor het einde van het eerste kwart loon naar werken. Alexander Hendrickx tekende op strafcorner voor de 1-1.

De Lions waren gelanceerd en Simon Gougnard zorgde niet veel later voor de 2-1. Hendrickx, opnieuw op strafcorner, en Loïck Luypaert, ook op strafcorner, diepten nog voor halfweg de kloof uit tot 4-1.

Na de pauze gingen de Belgen verder op doelpuntenjacht. Cédric Charlier maakte er vroeg in het vierde kwart 5-1 van. De Belgen lieten nadien nog enkele kansen liggen op een hogere score.

India moet verliezen

In geval van winst van India komt het thuisland in de stand op gelijke hoogte met België. Dan is het doelpuntensaldo doorslaggevend. Beide landen hebben momenteel +5, dus mits winst van India springt het gastland sowieso over België.

De groepswinnaar stoot direct door naar de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barragewedstrijden voor een plek bij de laatste acht.

De Belgen, die voor aanvang hun titelambities niet verstopten, openden het WK met een nipte 2-1 zege tegen Canada. Daarna volgde een 2-2 draw tegen het gastland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, hockey, WK

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie