| Brusselaar Tom Boon tekende voor het verlossende doelpunt.

Red Lions plaatsen zich voor halve finales op WK hockey

13/12/2018

De Belgische hockeymannen hebben zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het WK in het Indische Bhubaneswar. De Red Lions wonnen met 2-1 van Duitsland dankzij treffers van Alexander Hendrickx en Tom Boon. Voor een plaats in de WK-finale moeten de Belgen zaterdag Engeland zien te kloppen.

De partij in het Kalinga Stadium opende evenwichtig. Na kansen voor beide teams bracht Linnekogel de Duitsers op voorsprong. De Belgen reageerden vroeg in het tweede kwart met een benutte strafcorner van Hendrickx.

Tom Boon

De Lions kregen ook kansen op een voorsprong, maar verzilverden die niet. Ruststand: 1-1. Na de pauze bleef het Belgische team van bondscoach Shane McLeod dominant hockeyen. De Duitsers loerden op de tegenaanval, maar waren vooral op verdedigen aangewezen.

Tom Boon zorgde tien minuten voor tijd voor de verlossende tweede Belgische treffer: 2-1. De Brusselaar kwam moeilijk op gang, maar scoorde nu toch twee keer op rij. Vooral de treffer tegen Duitsland was van goudwaarde.

Belgen komen op stoom

De Red Lions begonnen het WK in de groepsfase onder de verwachtingen met een tweede plaats in poule C na gastland India. Ze wonnen hun eerste duel nipt van Canada (2-1), speelden vervolgens gelijk tegen het gastland (2-2) om in het laatste groepsduel uit te halen tegen Zuid-Afrika (5-1). De Belgen kwamen zo in de barrages terecht, waar Pakistan makkelijk met 5-0 werd verslagen.

De volgende tegenstander wordt Engeland, dat woensdag in zijn halve finale met 3-2 afstand nam van olympisch kampioen Argentinië. Later op zaterdag wordt met India-Nederland de tweede finale gespeeld. Een droomduel tegen Oranje lijkt stilaan in de maak.