© Belga | (archiefbeeld) Vincent Vanasch

Red Lions willen sleutels succes doorgeven aan nieuwe generatie

© Belga
06/08/2021

Het olympische goud in Tokio is voor de Belgische hockeymannen de bekroning van een project van 15 jaar. De meest ervaren Red Lions richten zich nu op hun volgende objectief: de sleutels van het succes doorgeven aan de nieuwe generatie.

"We willen er zeker van zijn dat op de dag dat we beslissen om te vertrekken, deze ploeg hoofdstukken blijft schrijven", zegt Cédric Charlier, die in Tokio na Londen in 2012 en Rio in 2016 aan zijn derde Olympische Spelen toe was. Volgens hem is het zaak om de cultuur en de waarden die deze generatie Lions hebben opgebouwd, voort te zetten.

"De geschiedenis zou niet mooi zijn als we vertrekken en dat de opvolging niet verzekerd is. En ik geloof dat ze verzekerd is." Felix Denayer, kapitein van de Lions, hoopt dat de Belgische hockeymannen ook mensen kunnen inspireren buiten het hockey. "Als de Cats (de Belgische basketbalvrouwen) zeggen dat ze zich op ons inspireren, doet dat enorm plezier. Als we met meerderen deze zelfde cultuur kunnen hebben, zullen we als land blijven groeien."

Van de 18 spelers die in Tokio olympisch goud binnenhaalden, heeft alleen Thomas Briels al aangekondigd dat hij de deur van de nationale ploeg achter zich toetrekt. Denayer gaat even rusten en genieten van de geboorte van zijn tweede kind eind september, om daarna zijn carrière bij de Lions voort te zetten. Hij sluit niet uit dat hij doorgaat tot de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni