| Doelman Vincent Vanasch (archiefbeeld).

Red Lions willen wereldtitel hockey 'opnieuw meenemen naar Brussel'

© Belga
05/12/2022

Michel van den Heuvel, coach van de Belgische hockeymannen, heeft maandag zijn 18-koppige selectie (en twee reserves) bekendgemaakt voor het komende WK in India (13-29 januari 2023). "Het doel is simpel: de wereldtitel opnieuw meenemen naar Brussel," zo verklaarde de 56-jarige Nederlander maandag op een persconferentie in het Hockey Center of Excellence in Antwerpen.

De Red Lions (FIH 2) verdedigen hun wereldtitel in Bhubaneswar en Rourkela. In poule B nemen ze het op tegen Duitsland (FIH 4), Zuid-Korea (FIH 11) en Japan (FIH 17). Om meteen door te stoten naar de kwartfinales, moeten de olympische kampioenen van Tokio groepswinnaar worden.

De nummers twee en drie spelen cross-overs. "We hebben een oudere groep, maar die is wel speciaal", stelde Van den Heuvel. "Ik werk al vijf jaar met deze jongens, en ik zie dat ze nog steeds progressie maken. Dit zijn de beste spelers op dit moment in België."

Op het vorige WK in 2018 groeiden de Red Lions in het toernooi. "Ik denk niet dat je meteen top kan zijn in de groepsfase," aldus Van den Heuvel. "Maar we willen wel de poule winnen. Ik heb het gevoel dat ons niveau voldoende zal zijn om daarin te slagen."

De Belgen openen op 14 januari tegen Zuid-Korea (12.30 Belgische tijd, 17 uur lokale tijd). Aansluitend treffen ze Duitsland (17 januari, 14.30 in België) en Japan (20 januari, 12.30 in België). Er zal worden gespeeld in het Kalinga Stadium in Bhubaneswar (16.000 plaatsen), waar de Red Lions in 2018 wereldkampioen werden, en het nieuwe Birsa Munda Stadium in Rourkela (20.000 plaatsen).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni