Red Lions worden zaterdag op Rogierplein geëerd

© Belga
| Vincent Vanasch met de gouden medaille.
Updated: 05-08-2021 - 16:42

De Belgische hockeymannen, die donderdag de gouden medaille behaalden op de Olympische Spelen in Tokio, worden zaterdag om 18.30 uur op het Rogierplein in Brussel geëerd. Dat meldt het Twitteraccount van de Red Lions.

"Bedankt aan al onze supporters die in ons hebben geloofd sinds het begin van onze reis. Bedankt aan onze staf, de federatie en alle spelers die een droom mogelijk hebben gemaakt die meer dan tien jaar geleden begon," zo klinkt het. "We zien jullie zaterdag om 18.30 uur aan het Rogierplein!"

De Red Lions landen zaterdag op Brussels Airport, maar wegens de coronamaatregelen zullen supporters hen daar niet kunnen verwelkomen. Wel krijgen ze de kans om de kampioenen in Brussel te gaan groeten. De bus met de hockeymannen passeert vanaf 17.30 uur langs de Kunstberg, Kantersteen, Keizerinlaan, Pachecolaan en de Kruidtuinlaan. Daarna willen spelers en staf de gouden medaille vieren met de fans op het Rogierplein.

Daarna trekken de Lions nog naar de hoofdzetel van een van hun sponsors voor een ceremonie in kleine kring.

Optocht

De Stad Brussel kan nog niet meer informatie kwijt aan BRUZZ. Ook de politiezone Brussel-Noord, die bevoegd is over de veiligheid op het Rogierplein, heeft nog niet meer info. "We wachten nog op het advies van de gemeente over de organisatie van dit feest", klinkt het.

Het Rogierplein ligt in Sint-Joost-ten-Node. De woordvoerster van burgemeester Kir bevestigt dat ze de aanvraag goed heeft ontvangen. Deze wordt nog bestudeerd, maar normaal gezien wordt deze goedgekeurd.

De Red Lions versloegen donderdag in een zinderende finale Australië na shoot-outs met 3-2. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?