Red Panthers verslaan China

© Red Panthers
| Het vrouwenhockeyteam put vertrouwen uit de gewonnen interland.

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) hebben donderdagavond in Oudergem China (FIH 8) met 2-1 verslagen in een oefeninterland ter voorbereiding van het WK, dat van 21 juli tot 5 augustus plaatsvindt in Londen.

Het team van Niels Thijssen kwam in het eerste kwart op voorsprong via Anne-Sophie Weyns. Louise Versavel zette de 2-0 op het scorebord in het tweede kwart. In het vierde kwart milderde China.

Stephanie Vanden Borre vierde haar honderdste cap. Woensdag wonnen de Red Panthers ook al met 2-1 van Japan (FIH 12), waarmee ze zaterdag (17u) opnieuw sparren in Oudergem. Op het WK is België ondergebracht in poule D, samen met Japan, Nieuw-Zeeland (FIH 4) en Australië (FIH 5).

De poulewinnaars zijn zeker van een plaats in de kwartfinales. De nummers twee en drie spelen de barrages, met als inzet de overige vier plaatsen bij de laatste acht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?