| Supporters gaan met elkaar op de vuist na Aalst - RWDM.

Rellen Aalst - RWDM: clubs verschijnen voor sportcomité op 13 maart

MV, TDN
© BRUZZ
01/03/2019

De Belgische voetbalbond spreekt geen straf uit voor de rellen na afloop van de match Eendracht Aalst - RWDM. Beide clubs moeten het uitleggen voor het sportcomité op woensdag 13 maart. Een mogelijke straf wordt uitgesproken op basis van wat er zich tijdens de wedstrijd afspeelde en het gaat dus niet over de rellen na de match. RWDM hoeft dus waarschijnlijk niet te vrezen voor een wedstrijd achter gesloten deuren.

De voetbalbond verwijst Eendracht Aalst en RWDM door naar het sportcomité voor een mogelijke straf voor de rellen tussen supportersgroepen van beide clubs. Dat doet de bond op basis van het wedstrijdverslag van de scheidsrechter.

In dat rapport staan mogelijk alleen de onregelmatigheden van tijdens de wedstrijd beschreven. Zowel fans van de thuisploeg als van RWDM gooiden projectielen en rookbommen op het terrein.

De politie van Aalst en de Brusselse politiezone West werken ondertussen ook nog aan een dossier rond de rellen na de wedstrijd. Ze doen dat in overleg met de voetbalcel Binnenlandse Zaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Voetbal, RWDM, Eendracht Aalst, eerste amateurklasse

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni