| Remco Evenepoel beseft dat hij wereldkampioen is

Remco Evenepoel vanaf 15 uur gevierd op Grote Markt

KVDP
© BRUZZ
26/09/2022
Updated: 02/10/2022 09.24u

Zondag belooft een feestelijke dag te worden voor koersfans. In Dilbeek wordt Remco Evenepoel vanaf 12 uur verwacht aan het cultureel centrum. Daarna trekt hij met een peloton fans naar de Grote Markt in Brussel, waar hij vanaf 15.30 uur te zien zal zijn op het balkon van het stadhuis.

Dat laten de gemeente Dilbeek en de Stad Brussel weten in een gezamenlijk persbericht. De 22-jarige Dilbekenaar Remco Evenepoel won eerder deze maand de Vuelta en werd afgelopen weekend ook nog eens wereldkampioen. Om dat te vieren heeft het Dilbeekse schepencollege besloten om Evenepoel ereburger te maken van de gemeente. Zondag wordt het jonge wielertalent om 12 uur verwacht in cultureel centrum Westrand voor een receptie. Om 12.45 volgt een huldiging op de parking van Westrand.

Daarna volgt een fietsstoet met fans richting de Grote Markt in Brussel. Evenepoel zal op kop van het peloton rijden in een wagen, maar de burgemeester van Dilbeek volgt alvast op de fiets. Om de wereldprestaties van een raket van bij ons te vieren, stap ik met veel plezier op de fiets voor een triomftocht naar Brussel,aldus Willy Segers (N-VA).

Grote Markt

De aankomst op de Grote Markt is gepland om 15.00 uur. Evenepoel zal dan even op het balkon van het stadhuis verschijnen. "Het is een trots voor ons land om onze kampioen te verwelkomen in zijn hoofdstad op de Grote Markt,” aldus burgemeester Philippe Close (PS). “Remco Evenepoel hield ons in spanning tijdens de Vuelta en het wereldkampioenschap. De Belgen willen hem graag eer bewijzen en wachten daarom vol ongeduld op zijn terugkeer.”

“Met de rode trui of de drie nationale kleuren heeft Remco heel België laten dromen,” zegt schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo). “Daarom wil Brussel dit moment in de wielergeschiedenis vieren op de Grote Markt, de plaats waar alle grote sportkampioenen hun prachtige overwinningen kwamen vieren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni