Remco Evenepoel (Team Quick-Step Alpha Vinyl) wint de 18de rit in de 77ste La Vuelta ciclista a España van Trujillo naar Alto del Piornal in de rode leiderstrui

| Remco Evenepoel (Team Quick-Step Alpha Vinyl) wint de 18de rit in de 77ste La Vuelta ciclista a España van Trujillo naar Alto del Piornal in de rode leiderstrui.

Remco Evenepoel wil met REV Brussels Cycling Academy jeugd aan het fietsen krijgen

22/12/2022

Remco Evenepoel lanceert vanaf januari de REV Brussels Cycling Academy. De wereldkampioen zet samen met Gérard Bulens en Jean-François Lenvain zijn schouders onder het project, dat in samenwerking met buurtcentra Brusselse jongeren aan het fietsen wil brengen. Dat maakte Evenepoel woensdag bekend tijdens de prijsuitreiking van de Nationale Trofee voor Sportverdienste 2022 in het stadhuis van Brussel.

"Het is jammer dat de fiets voor jongeren in de stad Brussel niet echt meer deel uitmaakt van het dagdagelijkse", vertelde Evenepoel.

Huurfietsen

"Het is ook steeds moeilijker om rustig in de stad te fietsen. Wij willen jongeren op veilige plekken weer op de fiets krijgen. Ik weet zeker dat veel mensen nu niet kunnen leren fietsen vanwege het drukke verkeer of vanwege gebrek aan mogelijkheden om een fiets te huren. Wij zullen er dan ook aanbieden."

"De bedoeling is om jongeren met een migratieachtergrond, die de sport vaak niet kennen door een gebrek aan middelen of interesse, te betrekken", deelde Jean-François Lenvain mee. Het project richt zich op jongeren tussen 8 en 14 jaar en bouwt verder op een bestaande basis.

Fietsinitiaties

"Sinds twee jaar organiseert Gérard Bulens op zaterdagen fietsinitiaties op veilige plekken in de stad, bijvoorbeeld op de Heizelsite. Vanaf januari zullen we ook langsgaan bij buurthuizen in Brussel om jongeren kennis te laten maken met de fiets."

"We leggen onszelf geen druk op, het doel is alleen om mensen wielrennen te laten ontdekken", voegde Lenvain eraan toe. "Maar het is geen utopie om te denken dat we misschien enkele talenten ontdekken en binnen twee of drie jaar misschien een juniorenteam op poten kunnen zetten. Het is een cultureel, maar zeker ook een sportief project. Wie weet ontdekken we hier de nieuwe Biniam Girmay."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni