Neptunium Schaarbeek c Wouter Vangelwe

Renovatie Neptunium jaar uitgesteld, zwemclub mogelijk naar Laken

© Brussel Deze Week
01/03/2016

De aangekondigde renovatiewerken aan zwembad Neptunium in Schaarbeek zijn met een jaar uitgesteld. Kinderzwemclub De Eendjes kan mogelijk terecht in het zwembad van Laken. De Schaarbeekse scholen zullen gedurende twee jaar niet gaan zwemmen, maar dat brengt de eindtermen niet in gevaar.

Eind 2014 schreef brusselnieuws.be dat de federale inversteringsmaatschappij voor Brussel, Beliris, begin 2016 zou beginnen met de renovatiewerken aan zwembad Neptunium in Schaarbeek. Zo zou er een nieuw waterbehandelingssysteem ingebouwd worden en zou het comfort van het zwembad verbeteren. Maar die plannen worden nu met een jaar uitgesteld, laat Marianne Hiernaux van Beliris op onze vraag weten.

“Eind december 2015 werd de bouwvergunning goedgekeurd en we zijn nu op zoek naar een aannemer”, zegt Hiernaux. “Nadien moet er nog een bestek opgemaakt worden en zullen we precies weten wanneer de werken zullen starten en hoe lang ze gaan duren. Dat zal ongeveer twee jaar duren", aldus Hiernaux.

Geen zwemlessen meer
Tijdens de werken stelt zich een probleem voor kinderzwemclub De Eendjes. Wel is er een oplossing in de maak. "Mogelijk kunnen de leden gaan zwemmen in Laken", klinkt het bij Nederlandstalige schepen Adelheid Byttebier (Groen). "Tegelijk zou er een fusie komen met een zwemclub in Laken. Zo wordt die nieuw leven ingeblazen."

De Schaarbeekse scholen zullen hun zwemlessen dan weer tijdelijk moeten opschorten. "De scholen zullen genoodzaakt zijn om hun zwemlessen te schrappen", zegt Adelheid Byttebier (Groen), schepen van Sport in Schaarbeek. "Er zijn gewoon geen zwembaden vrij. De eindtermen komen echter niet in het gedrang, want in de lager school volstaat één jaar zwemles en alles klassen gaan nu nog zwemmen."

Overzicht Brusselse zwembaden
Naar aanleiding van de opening van het zwembad in Molenbeek onlangs maakte brusselnieuws.be een handig overzicht van alle Brusselse zwembaden, en of ze nu open of in renovatie zijn:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni