Renovatie sporthal Sint-Agatha-Berchem pas klaar na half september

JMB
© Brussel Deze Week
09/08/2013
De vernieuwingswerken aan het gemeentelijk sportcentrum aan de Lusthuizenstraat lopen vertraging op. Dat bevestigde de Dienst Openbare Werken

Het complex ging al op 15 mei - iets vroeger dan voorzien - dicht om in augustus tijdig afgewerkt te geraken, maar het mocht niet zijn. Een van de belangrijkste ingrepen is het aanbrengen van een thermische isolatie tegen het plafond en de wanden.

Door onduidelijkheden in het technische dossier kon deze ingreep nog niet starten. Gevolg: drie tot vier weken vertraging. Het isoleren van de sporthal stond al enkele jaren op het prioriteitenlijstje. In 2008 nog was het gemeentelijk gasverbruik dubbel zo hoog als het gemiddelde in het gewest - de ruim 35 jaar oude sporthal was daar mee schuldig aan. Alle werken aan het sportcomplex werden dan ook met dat doel uitgetekend. Na de renovatie kan veel rationeler met energie worden omgesprongen in de zaal. Het warm water van de douches werd al ontkoppeld van de centrale verwarming. Vorige week werd het volledige chassis vervangen. Deze week zou het sanitaire blok volledig afgewerkt zijn, met moderne douchekamers en nieuwe zeepverdelers en toiletpapierverdelers. Voor de zomerperiode werden alle binnensportactiviteiten afgeleid naar andere locaties.

"We houden er rekening mee dat het indoorseizoen in de grote sportzaal en de collectieve zaal pas kan starten na 20 september," stelt sportfunctionaris Bruno Schroeven, die de planning beheert. "De sportfederaties werden verwittigd dat de zaal de eerste weken van september toch niet kan gebruikt worden. We vroegen om begrip bij de kampioenschapwedstrijden die gespeeld zouden worden." Vooral de zaalvoetbalclub ABCA United kan door de vertraging nog niet in de nieuwe zaal spelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Agatha-Berchem , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni