| Hendrik Van Crombrugge (links).

Rode Duivel Hendrik Van Crombrugge verlengt contract bij Anderlecht

© Belga
07/11/2020

Doelman Hendrik Van Crombrugge heeft zijn contract bij RSC Anderlecht tot 2025 verlengd, zo maakte RSCA zaterdag bekend.

De 27-jarige aanvoerder van paars-wit is aan zijn tweede seizoen in het Astridpark bezig, nadat Anderlecht hem in de zomer van 2019 had overgenomen van KAS Eupen. Hij tekende er meteen tot medio 2023, een overeenkomst die nu opgewaardeerd werd, gezien zijn rol van kapitein en sterkhouder in het team.

Ook bij de Rode Duivels gaat het hem voor de wind: vorige maand versierde hij in de oefeninterland tegen Ivoorkust zijn eerste cap, toen hij diep in de tweede helft Simon Mignolet kwam vervangen. Van Crombrugge knokt momenteel voor de stek van derde doelman in de 23-koppige EK-selectie van Roberto Martinez. Hij ligt daarvoor in balans met Koen Casteels en Matz Sels.

"Het verlengen van Hendrik past perfect binnen onze plannen om deze jonge ploeg voldoende stabiliteit te geven", klinkt het bij sportief directeur Peter Verbeke. "Hendrik laat elke zondag zien waarom hij belangrijk is voor ons project. Hij is een leider op en naast het veld, heeft goede voeten en pakt vaak uit met cruciale saves. Een geweldige kapitein."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, hendrik van crombrugge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni