© RWDM47

Molenbeek won met 0-4 bij La Calamine, dat is de laatste in de stand. Brouckaert scoorde twee keer, topschutter Mbuba deed er eentje bij en de sterke Cissé scoorde ook eens. Zondag speelt de kampioen zijn laatste wedstrijd van het seizoen. RWDM won al 24 van zijn 27 wedstrijden deze voetbaljaargang.

Molenbeek dendert ongehinderd voort door de tweede amateurklasse. De kampioen zette simpel La Calamine, dat degradeert naar derde amateur, opzij. De infiltraties van Brouckaert leverden voor de rust twee doelpunten op. Nummer 13 en 14 van het seizoen voor Brouckaert. Hij evenaart zo zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen.

Cissé mocht in de tweede helft dan nog de 3-0 binnen leggen, na voorbereidend werk van Mbuba en Bova. Het was al meer dan een maand geleden dat topschutter Mbuba nog eens gescoord had. Hij kreeg op 't einde van de wedstrijd wat hij verdiende: zijn 23e doelpunt van het seizoen.

Zondag eindigt het seizoen van RWDM tegen La Louvière in het Machtensstadion.