"Er zijn veel momenten dat je heel blij bent, maar vandaag is een speciaal evenement waarop ik niet blij ben, maar fier,' aldus Vanden Stock.

Roger Vanden Stock ingehuldigd als ereburger van de gemeente Anderlecht

© Belga
23/01/2018

De gemeente Anderlecht heeft dinsdag Roger Vanden Stock, de huidige voorzitter van RSC Anderlecht, en Jeanine Burny, de voorzitster van de stichting Maurice Carême, de titel van ereburger overhandigd. De ereburgers worden daarmee erkend voor hun positieve bijdrage tot de beeldvorming van Anderlecht in België en in het buitenland.

Voor Roger Vanden Stock is het een erkenning buiten het voetbal, maar die er wel komt dankzij het voetbal. "De erkenning doet deugd", zei Vanden Stock. "Er zijn veel momenten dat je heel blij bent, maar vandaag is een speciaal evenement waarop ik niet blij ben, maar fier."

Vanaf 1 maart geeft Vanden Stock de fakkel als voorzitter van RSC Anderlecht door aan Marc Coucke en wordt hij erevoorzitter. Een keuze waar hij volledig achter staat. "Ik heb geen spijt, want wat betekent dat afscheid? Ik neem nooit afscheid van Anderlecht en blijf altijd supporteren. Als de nieuwe voorzitter raad nodig heeft, dan geef ik die met plezier", aldus Vanden Stock.

Op zijn 75ste kan de Anderlechtenaar nu echt zorgeloos van het leven beginnen te genieten. "Ik ga nu nog wat meer van het leven genieten zonder een rem door het voetbal wanneer we bijvoorbeeld moeten beslissen op vakantie te gaan. Al blijft het leven voor de rest hetzelfde."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Roger Vanden Stock, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni