Rogierplein vier dagen in de ban van padel

TDN
© BRUZZ
24/09/2019
Updated: 28/09/2019 11.48u

Van donderdag tot en met zondag zal het Rogierplein helemaal in het teken staan van de snelgroeiende sport padel. Op de eerste dag staan er inter-universitaire kampioenschappen op het programma. Daarna is het de beurt aan recreanten en professionele spelers die het in exhibitie- en demonstratiematchen tegen elkaar zullen opnemen. Er vinden ook initiaties plaats met enkele bekende atleten, zoals hockeyspeler Tom Boon.

Padel, de liefdesbaby van tennis en squash, is een van de snelstgroeiende sporten in België. Op een gekooid terrein van 10 meter op 20 meter proberen vier spelers in dubbelteams elkaar het vuur aan de schenen te leggen. De bal mag daarbij tegen de glazen kooi gespeeld worden, wat voor verrassende wendingen kan zorgen.

De Sutter, Boon en Appelmans

De World Padel Tour is een rondreizend padeltoernooi voor de absolute wereldtop. Maar de organisatoren hebben ook de ambtitie om de sport te verankeren in nieuwe steden en landen. Daarom organiseren ze meerdaagse evenementen op unieke locaties, zoals het Rogierplein, om padel aan de man te brengen.

In Brussel blijft de balsport nog redelijk onbekend. Daar moeten de Brusselse hockeyspeler Tom Boon, voetballer Tom De Sutter en voormalige tennissers Olivier Rochus en Sabine Appelmans dit weekend verandering in brengen. Zij zullen net als enkele internationale padelspelers oefenduels spelen om de Brusselaar te laten proeven van de intensieve sport.

10.000 verwachte bezoekers

Daarvoor wordt er tijdelijk een openlucht en overdekt veld aangelegd. Er zullen ook initiaties zijn, je kan er materiaal kopen en je kan er kennismaken met enkele padelclubs. Het evenement vindt plaats in het kader van 'Be Active', de Europese Week van de Sport.

In 2017 en 2018 hield de World Padel Tour ook al halt op het Muntplein en in de schaduw van het Atomium op de tennisclub Primerose. Dit jaar wordt alles nog veel groter, en daarom verhuist het evenement naar het recent gerenoveerde Rogierplein, met een beschikbare ruimte van 5.500 vierkante meter. Er worden zo'n 10.000 kijklustigen verwacht.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sint-Joost-ten-Node, Sport, Events & Festivals, Sporting Flagey, padel, rogierplein, World Tour Padel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie