RSC Anderlecht betaalt recordbedrag voor Jan Polak

© FM Brussel
02/08/2007
Het is dan toch gelukt: de Tsjech Jan Polak speelt vanaf nu bij Anderlecht. De eersteklasser had Polak al vier jaar op het oog. De transfer was geen koopje voor Anderlecht. In de wandelgangen circuleert het bedrag van 3,5 miljoen euro. Daarmee zou Polak naast Boussoufa komen te staan als de duurste aankoop ooit voor Anderlecht.

Jan Polak komt over van het Duitse Nürnberg. Hij is 26 jaar en staat bekend als een verdedigende middenvelder. Vandaag was Polak in Brussel om de laatste fysieke proeven af te leggen, maar ondertussen is de transfer dus rond.

Ook FC Brussels breidt zijn ploeg uit met een Tsjech. Het gaat om de 24-jarige spits Pavel Fort. De speler wordt uitgeleend aan Brussels, en blijft dus wel het eigendom van zijn club Toulouse.

Champion's League
Morgen begint in de eerste klasse van het Belgisch voetbal de nieuwe competitie met de wedstrijd KV-Mechelen - Anderlecht. Ook de Champion's League komt stilaan op gang. Morgen vindt de loting voor de derde en laatste voorronde plaats. Landskampioen Anderlecht werd in de eerste pot ondergebracht en is er reekshoofd. op die manier ontloopt RSCA alvast met zekerheid kleppers als Liverpool, Arsenal, Valencia, Ajax, Lazia Roma en Glasgow Rangers.

De winnaars van de derde voorronde zullen zich plaatsen voor de poulefase van de Champion's League. De heenwedstrijden van die voorronde worden gespeeld op 14 en 15 augustus, de terugmatchen op 28 en 29 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni