| Yari Verschaeren stuit in de reguliere speeltijd op Seraing-keeper Guillaume Dietsch.

RSC Anderlecht bibbert in Seraing, maar bekert na strafschoppen toch verder

TRO
30/11/2021

Paars-Wit wint na strafschoppen van Seraing. In de reguliere speeltijd had de recordkampioen een 2-0-achterstand omgebogen tot 2-3, maar Seraing kwam nog langszij. In de strafschoppenreeks pakte Van Crombrugge een bal, maar Seraing schoot nog een andere elfmeter over het doel. Nadat Sergio Gomez namens als enige Anderlecht gemist had, schoot Murillo de beslissende penalty binnen.

Ondanks de zes doelpunten in 120 minuten, was het een matige wedstrijd van beide kanten. Seraing kreeg al vroeg twee strafschoppen en nam via Maziz en MIkautadze een 2-0-leiding. Paars-Wit leek voor een moeilijke opgave te staan, maar nog voor rust kwam Anderlecht al op gelijke hoogte dankzij twee goals van Kouamé.

Snel na rust kwam Anderlecht zelfs op voorsprong. Ook Paars-Wit kreeg een strafschop en die werd door Refaelov benut. Probleem opgelost, leek het, maar via Maziz kwam Seraing opnieuw langszij. Nadien zakte het spelpeil aan beide kanten naar een bedenkelijk niveau. In het uur dat volgde kon niemand meer scoren.

De strafschoppenserie voor een plaats in kwartfinale in de Croky Cup begon goed voor Anderlecht. Van Crombrugge pakte de eerste inzet en de twee ging over. Tussendoor miste Sergio Gomez ook zijn strafschop. Nadien gingen alle ballen erin, waardoor Murillo de beslissing op zijn schoen had. De Panamees faalde niet en schoot Anderlecht naar de volgende ronde.