RSC Anderlecht en Eupen veilen shirts voor SOS Kinderdorpen in Oekraïne

© Belga Images
| RSCA-spelers eind 2021

De wedstrijdshirts van RSC Anderlecht en KAS Eupen die donderdagavond gebruikt worden in de terugwedstrijd van de halve finales in de Beker van België, zullen geveild worden voor het goede doel. De opbrengst ervan gaat naar SOS Kinderdorpen in Oekraïne, zo maakte RSCA donderdag bekend.

"SOS Kinderdorpen ondersteunt al 20 jaar kinderen en families in moeilijkheden in Oekraïne. Vooral in de regio Loehansk in het oosten van het land staan deze families al vele jaren zwaar onder druk door het aanslepend geweld. De escalatie tot een regelrechte oorlog brengt nu honderdduizenden kinderen en families in gevaar," legt de ngo uit in een mededeling.

"SOS Kinderdorpen zorgt voor de evacuatie van kinderen en pleegouders, maar biedt ook noodhulp aan families die nergens heen kunnen. Zij hebben vooral nood aan voeding, water, medische zorg, psychosociale steun, materiële hulp en hygiëne", klinkt het verder.

"Een financiële donatie van RSC Anderlecht, KAS Eupen en onze supporters zal dit werk een essentieel duwtje in de rug geven. Bovendien zal het unieke shirt, met een vermelding van de halve finale en een subtiele Oekraïense vlag op de borst, een echt collector's item zijn voor de fans."

Geïnteresseerden in de veiling kunnen daarvoor terecht op de website van RSC Anderlecht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?