| Taylor Harwood-Bellis is 19 jaar en komt over van Manchester City.

RSC Anderlecht gaat met Taylor Harwood-Bellis opnieuw shoppen bij Manchester City

© Belga
27/06/2021

RSC Anderlecht heeft zich voor volgend seizoen met de Engelse jeugdinternational Taylor Harwood-Bellis versterkt. Dat deelde de recordkampioen zondag mee. De 19-jarige verdediger wordt gehuurd van Manchester City. Zo huurt paars-wit na Lukas Nmecha vorig seizoen dus opnieuw een speler van de ex-club van trainer Vincent Kompany.

De tweede helft van vorig seizoen werd Harwood-Bellis door zijn jeugdclub uitgeleend aan tweedeklasser Blackburn, de club van doelman Thomas Kaminski. Hij speelde negentien wedstrijden in het Championship. Voor het eerste elftal van Manchester City kwam hij acht keer in actie, waarvan één keer in de Champions League.

'Wil graag mooi voetbal spelen'

"Taylor is een jonge centrale verdediger die toch al met veel persoonlijkheid en maturiteit speelt," zegt sportief directeur Peter Verbeke. "Zijn opleiding bij City, gekoppeld aan ervaring in het Championship maken van hem een speler die enerzijds goed is aan de bal, maar tegelijk met veel agressiviteit en doortastendheid verdedigt."

"Ik heb altijd bij Manchester City gespeeld, al sinds mijn vijfde," stelt Harwood-Bellis zich op de clubwebsite voor. "Ik speel de bal graag over de grond, wil hier bij Anderlecht mooi voetbal spelen. Maar als er in de verdediging iets minder mooi moet gebeuren, ben ik ook niet te beroerd om dat te doen. Ik ben iemand die wil winnen en kijk echt uit naar dit seizoen. Ik kan niet wachten om hier op het veld te staan en te spelen. "

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni